

Hak Hollandse bruine bonen gedroogd zitten boordevol eiwitten en ijzer, ze zijn ideaal voor een stoofpot maar ook heerlijk voor een bruinebonensoep.
Recept tip voor stevige bruine bonensoep.
Benodigdheden voor 4 à 6 personen: 500 g HAK Bruine bonen, 2 el olie, 2 zakken soepgroenten, 8 tomaten, 2 bouillonblokjes, 2 rookworsten. Bereidingswijze: Bruine bonen opwekken en zachtjes laten koken in een gesloten pan tot ze gaar zijn (zie bereidingswijze op de zijkant van de verpakking). Verhit de olie in een soeppan en fruit de soepgroenten ca. 3 minuten. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en fruit even mee. Voeg de bruine bonen, bouillonblokjes en 1400 ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten koken. Schep de helft van de bonen uit de pan en pureer. Schenk de gepureerde soep terug in de pan. Worst in plakjes snijden en ca. 2 minuten in soep verwarmen.
Datasheet
Je bent misschien ook geïnteresseerd in