AH Patent tarwebloem, 500 gram

€ 0,90

Zorgvuldig geselecteerde tarwe van hoge kwaliteit

Aantal
Op voorraad

Zeer fijn gemalen
Recept Zandkoekjes Benodigdheden: 300 g AH Patent tarwebloem, 150 g boter (kamertemperatuur), 150 g poedersuiker, 1 mespuntje zout, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, vershoudfolie. Bereidingswijze: zeef de bloem en maak hiervan een bergje op een (schoon) werkblad/aanrechtblad. Maak een kuiltje in de berg en breek hierin een ei. Doe er nog een eidooier bij en bewaar het eiwit. Voeg daarna de poedersuiker, vanillesuiker en het zout toe. Vervolgens kan de in stukken gesneden (zachte) boter worden toegevoegd. Kneed de ingrediënten snel met koele en schone handen tot een deegbal. Indien het deeg wat verkruimelt, kunt u een beetje melk toevoegen. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat hem 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg daarna uit tot een grote lap van ongeveer 0,5 cm dik. Druk de koekjes met een glas of koekjesvorm uit het deeg en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Smeer met een kwastje het eiwit over de koekjes en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven (175°C) in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin. Na het bakken laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bewaren. Tip: versier de koekjes (voor het besmeren met eiwit) ook eens met bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, suiker, kaneel of hagelslag.

Datasheet

Merk
AH

Click here to leave a review